woensdag 14 mei 2014

PerstekstAanstekerhulp

Nicole is een vrouw die houdt van sfeer en gezelligheid binnen haar woonomgeving. Een belangrijk element binnen dit kader, is het aansteken van kaarsen. 

Momenteel voert zij deze handeling uit met behulp van een staafaansteker. Ten gevolge van artrose in de handen moet ze dit instrument met twee handen bedienen. Dit is geen efficiënte handeling en vraagt veel kracht en behendigheid. Bovendien is dit zeer belastend voor haar lichaam.
Nicole woont alleen op een appartement en kan dus niet altijd rekenen op de hulp van derden. Hetgeen Nicole wenst, is gezelligheid in huis brengen door zelfstandig en op een eenvoudige manier kaarsen aan te steken. Dankzij de aanstekerhulp werd dit verlangen vervuld en ondervindt Nicole heel wat minder problemen. 

De aanstekerhulp werd bevestigd aan een bestaande staafaansteker om de voordelen van beide objecten samen te brengen. De extra voordelen van het hulpmiddel zijn de verdikte handgreep met een op maat gemaakte duimondersteuning en het eenvoudig bedienen van de aansteker door de hand dicht te knijpen. 

Dankzij de aanstekerhulp is het voor Nicole mogelijk om de aansteker te bedienen met één hand en dit met een beperkte kracht. Er is reeds een eenvoudige veiligheid aanwezig op de aansteker zodanig dat het geen gevaar vormt voor de kleinkinderen, maar wel hanteerbaar is voor Nicole. Bovendien behoudt Nicole de lengte van de aansteker, zodat ook kaarsen in een diepe vaas bereikbaar zijn.  

Team:
Cliënt: Nicole
IO: Ward Declercq, Seppe Naessens
Ergo: Kjenta Furniere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten