donderdag 20 februari 2014

Inleiding

Nicole is 55jaar en woont alleen. Nicole heeft last reuma in haar handen en hierdoor heeft ze moeite met kracht uit te oefenen met haar handen (grijpen, duwen,...). Nicole maakt het graag gezellig in haar appartement en steekt dus iedere avond kaarsen aan. Sommige kaarsen bevinden zich in diepe glazen bokalen dus maakt ze gebruik van een staafaansteker:

Deze heeft een veiligheid bovenaan en een aanknop onderaan. Voor Nicole is het heel moeilijk om deze in te drukken omdat ze niet genoeg kracht meer heeft in haar handen. Maar aan de andere kant vind ze het ook essentieel dat er een veiligheid opzit voor als haar kleinkinderen langskomen. We gaan dus een geschikt, individueel hulpmiddel ontwerpen voor Nicole zodat ze gemakkelijker sfeer kan maken in haar appartement.

Een paar jaar geleden heeft Nicole ook de hulp van het D4E1-team voor het ontwerpen van een inschenkhulp, hierdoor moet ze haar fles niet vastgrijpen en kan ze perfect met 1 hand inschenken. Deze hulp gebruikt ze tot op de dag van vandaag nog steeds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten